Гръцки чеснов сос - Скордаля

26/11/2011
Цвети
отЦветиНовак
"Този уникален чеснов сос от гръцката кухня е идеален за зеленчуци, риба и пиле"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206 629
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата. Вместо галета може да използвате накисната и добре отцедена среда от хляб. Разбъркайте сместа.

Добавяме оцета и зехтина постепенно, като през това време се бърка постоянно. Пасираме добре цялата смес, а може да работите и в хаванче.

По желание може да добавите и счукани или смлени орехи в началото.

Гръцкият сос Скордяла е много подходящ за меса, пържена риба или тиквички.подобни рецепти тук

5 16
4 5
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
05.03.2018 13:28
Някои в разбития чесън с хляб добавят прясно мляко вместо топла вода.И така става.Редовно го приготвям особено зимно време
0
0
Биляна
Биляна
23.02.2016 21:27
Много е важно при разбиването на чесъна с олио и сол,да не се пресече...тогава вкусът е много по-различен...
9
6
Биляна
Биляна
23.02.2016 21:25
Има много видове "Скордаля",за мен истинската е направена от хайвер от чесън / приготвя се точно както се разбива хайвер / и след това се разрежда с накиснат във вода стар хляб и на края кисело мляко... Но... хора и вкусове...всякакви. Аз съм готвач и не отричам никоя рецепта. Всеки прави това което е по негов вкус.
30
4

Виж всички коментари или напиши такъв