Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с нахут, лимон и чесън

Пилешки гърди с нахут, лимон и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пилешки гърди с нахут, лимон и чесън1 / 2
24/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки (счукан)
  • пилешки гърди - 1.6 кг
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1/4 ч.ч.
  • люти чушки - 2 бр
  • нахут - 800 г
  • горчица - 2 ч.л. дижонска
  • магданоз - 1/2 ч.ч. ситно нарязан
  • лимонова кора - 2 ч.л. ситно нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган и запържете лука, като разбърквате, докато омекне. Добавете червения пипер, чесъна и пилешкото.

Към сместа прибавете пилешкия бульон, лимоновия сок, лютите чушки, нахута и горчицата, сложете да се задушава. Отстранете мазнината и оставете ястието да къкри, покрито за около 30 минути.

След това махнете похлупака и го оставете на огъня за още 30 минути или докато пилешкото омекне. Посолете на вкус.

Сервирайте ястието, поръсено с магданоза и лимоновата кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Alexsis
Alexsis
Страхотна рецепта, колкото пъти я правя става невероятно вкусно!
15.07.2014 19:23
2
4