Свинско с тиква

12/10/2012
Маги
отМаги Новак
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 065
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски комбайн смесете 1/2 ч. ч. зехтин, чесъна, мащерката, ригана и розмарина направете на пюре.

Намажете с тази смес месото, поръсете със сол и черен пипер, поставете го в съда за печене, добавете 1 ч.ч. вино и малко вода, покрийте с алуминиево фолио и печете около 50 мин в загрята фурна при 180 градуса.

Махнете фолиото и печете още 15 минути за да хване коричка.

Нарежете лука на ситно, тиквата на едри кубчета. Задушете лука в малко зехтин, добавете тиквата, сол, черен пипер на вкус, 1 ч.ч. бяло вино, салвията и задушавайте на слаб огън до омекване на тиквата около 20 мин.

Поднесете свинското, нарязано на парчета и полято с тиквената гарнитура.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!