Свинско с тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско с тиква1 / 2
12/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг.
  • тиква - 1 кг
  • лук - 2 глави големи
  • чесън - 2 скилидки
  • салвия - 1 с.л.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • риган - пресен 2 стръкчета
  • розмарин - пресен 1 стръкче
  • мащерка - пресен 2 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски комбайн смесете 1/2 ч. ч. зехтин, чесъна, мащерката, ригана и розмарина направете на пюре.

Намажете с тази смес месото, поръсете със сол и черен пипер, поставете го в съда за печене, добавете 1 ч.ч. вино и малко вода, покрийте с алуминиево фолио и печете около 50 мин в загрята фурна при 180 градуса.

Махнете фолиото и печете още 15 минути за да хване коричка.

Нарежете лука на ситно, тиквата на едри кубчета. Задушете лука в малко зехтин, добавете тиквата, сол, черен пипер на вкус, 1 ч.ч. бяло вино, салвията и задушавайте на слаб огън до омекване на тиквата около 20 мин.

Поднесете свинското, нарязано на парчета и полято с тиквената гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: