Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Италианска чеснова питка

Италианска чеснова питка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианска чеснова питка1 / 2
25/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • за намазване
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в половин чаша вода и се оставят да втасат. Брашното се пресява, оформя се кладенче, сипват се зехтинът и солта и постепенно се добавя маята.

Замесва се лепкаво тесто, което се премества в купа, покрива се и се оставя да втасва. Премесва се върху поръсена с брашно повърхност, премества се в намазана с мазнина тава и се оставя отново да втаса.

Питката се намазва със зехтин и се поръсва с подправките и нарязаният на ситно чесън, като леко се натиска, за да влезне чесънът навътре в тестото. Питката се пече в предварително загрята фурна и когато е готова, се покрива с кърпа, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: