Печено пиле в кисело мляко

20/10/2011
Кети
отКетиНовак
"Знаем, как да приготвим пиле, което се топи в устата. Сега опитайте и вие "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 388
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 пиле около 1, 5 кг.
  • зехтин – 3 с. л.
  • масло – 100 гр.
  • кисело мляко – 500 гр.
  • яйца – 3 бр.
  • лимони – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимоните и изцедете сока.

Намажете пилето отвътре с настърганата лимонова кора, а отвън полейте с лимоновия сок. Поставете пилето в неметален съд, покрийте го с капак и го оставете в хладилника за 2 - 3 часа.

Подправете пилето със сол и черен пипер, поставете го в съд за печене, залейте го с разтопеното масло и зехтина, добавете 1/2 ч. ч. вода и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Намалете фурната до 180 градуса и печете още около 35 минути.

В купа смесете киселото мляко, яйцата, 5 с. л. вода и разбийте добре. Залейте с тази смес пилето и печете още 15 минути или докато сосът се сгъсти.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар