Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Бяла риба в пръстен гювеч

Бяла риба в пръстен гювеч

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Бяла риба в пръстен гювеч1 / 2
26/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг (филе)
  • лук - 5 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • сухари - 50 г (счукан и пресят)
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате рибното филе и поръсвате със сол и черен пипер. Оставяте да престои 30 минути. Нареждате лука и чесъна и разстиляте в пръстен гювеч заедно с подправките.

Отгоре нареждате рибата, поливате с мазнината и поръсвате със сухара. Печете ястието в умерено загрята фурна.

Поднасяте ястието студено, като поръсвате със сока от лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: