Задушени патладжани с домати

23/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 673
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зехтин - 4 с.л.
  • патладжани - 1.5 кг
  • домати - 1 кг, обелени, почистени от семенната част
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 8 скилидки
  • прясно мляко - 8 с.л., горещо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява на умерена температура. Патладжаните се пържат около 7 мин, от всяка страна.

Изцеждат се добре, като се запазва зехтинът, а те бъдат подсушени в хартиени кърпи. Оставят се встрани. Отново се сгрява зехтинът на силен огън.

Добавят се доматите и дафиновият лист, докато доматите омекнат. Добавя се захарта и чесънът. Държат се на огъня около 8 мин. След като се отстрани от огъня се добавя горещото прясното мляко. Поръсва се със сол.

Патладжаните се блендират и се добавят в доматената смес. Поръсват се с черният пипер. Държи се на слаб огън около 15-20 мин. Ястието се поднася горещо.

подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар