Задушени бакла и грах

07/02/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 015
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • артишок - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава, малка
  • зехтин - 4 с.л.
  • бакла - 500 г, почистена от шушулките
  • грах - 500 г
  • индийско орехче - ч/8 ч.л., прясно, настъргано
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняват се външните листа на артишока, подрязват се връхчетата и стъблата. Разрязват се на две половинки и се маха сърцевината. Режат се крехките им вътрешности на тънки клиновидни парчета.

Лукът се пържи в зехтина на умерена температура около 4 мин. Добавя се артишокът и се държи на огъня около 5 мин. Добавят се баклата, грахът и индийското орехче.

Поръсва се със солта и черния пипер и се държи на умерен до слаб огън около 25 мин. на котлона. Добавя се джодженът, захарта и оцетът.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар