Орехови сърчица

20/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мас - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мармалад - за слепване
  • шоколад - 1 бр. разтопен за намазване
  • орехи - 1 к.ч. смлени за поръсване
  • мазнина - за намазване хартия за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате гладко тесто от разтопената свинска мас, захарта, яйцата, ванилията и пресятото брашно. Върху поръсена с брашно повърхност разточваме кора, дебела около половин сантиметър и с формичка изрязваме сърчица.

След това ги подреждаме в тава, застлана с намаслена хартия за печене и печем в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Изваждаме сладките върху равна повърхност и ги слепваме две по две с мармалад. Отгоре ги намазваме с разтопен на водна баня шоколад и обилно ги поръсваме със смлени орехови ядки.

Съхраняваме ги в плътно затворена кутия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар