Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със сирене, стафиди и кедрови ядки

Киш със сирене, стафиди и кедрови ядки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Киш със сирене, стафиди и кедрови ядки1 / 2
07/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 1 2/3 ч.ч. (250г), обикновено
  • сол - 1/8 ч.л.
  • сирене - 6 с.л., Рикота
  • масло - 6 с.л., разтопено
  • яйца - 1 бр., разбито
  • бяло вино - 3 с.л.
  • Плънка
  • лук - 1 кг., зелен
  • стафиди - 1/3 (60 г), накиснати и изцедени
  • кедрови ядки - 1/4 ч.ч. (45 г)
  • сметана - 8 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/8 ч.л., настъргано
  • пармезан - 2/3 ч.ч. (80 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното се пресява със солта. Размесва се със рикотата, маслото и яйцето. Добавя се виното и се меси до получаването на гладко и еластично тесто, което се оформя на топка и се оставя в хладилника за 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 23 см се маже с масло.

Плънка: Зеленият лук се бланшира в подсолена вода за 4 мин. Изцежда се и се реже на ситно. Размесва се със стафидите и боровите ядки. Тестото се разточва върху набрашнен плот, като се подрязват стърчащите краища. Повърхността се дупчи с вилица. Лучената смес се разстила върху основата.

Разбиват се сметаната и яйцата, докато станат на пяна. Поръсва се със сол и пипер. Добавят се пармезанът и индийското орехче върху лучената смес, прегъват се краищата на тестото и се притискат силно. Пече се около 30-35 мин., докато тестото стане златистокяфяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: