Блини с гъби

03/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Домашно приготвени блини с ароматна плънка - трябва да опитате, за да разберете за каква вкусотия говорим "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо952
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 4 с.л. от водата и се оставя встрани, докато шупне за 15 мин. Прясното мляко и сметаната се разбиват. Добавя се студена вода, за да се получи 2 ч.ч. (500 мл) течност, която се изсипва в тенджера на слаб огън.

Добавя се маслото и се загрява, докато се разтопи. Маслената течност трябва да се охлади, но да е топла. В нея се разбиват жълтъците. Двата вида брашно се пресяват. Добавя се с бъркане млякото, кашицата от мая, за да се получи палачинково тесто.

Покрива се с влажна кърпа и се оставя да почива около 90 мин. Разбиват се белтъците на сняг и внимателно се се размесват с тестото. Сместа се оставя да си почива около 10 мин. или докато се покрие с мехурчета.

Загрява се 2 с.л. растително олио в тиган и се изсипва 2 с.л. от тестото, след 2 мин. се обръща от другата стена. Блините се слагат на купчина една върху друга, като се отделят с восъчна хартия.

Блините трябва да са много тънки. Ако тестото е прекалено гъсто, се разрежда с вода или прясно мляко.

Плънка: Гъбите се запържват в маслото заедно с магданоза около 10 мин. или докато омекнат. Поръсват се с лимоновия сок. Плънката се разпределя върху блините, които се препъват и поднасят горещи.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар