Шаран, пълнен с ориз и стафиди

11/07/2014
"Търсим най-вкусният шаран за Никулден. Всички предложения изпращайте още топли на адреса на редакцията "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 156
  • Преглеждания за месеца815
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр (около 1 кг)
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 20 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и се оставя малко да престои. Междувременно запържвате лука с ориза и към тях добавяте стафидите и виното. Овкусявате със сол и черен пипер.

Сместа се задушава за няколко минути и с нея се пълни шаранът. След това го премествате в тава и заливате с доматеното пюре, разбито с малко вода.

Рибата се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар