Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран, пълнен с ориз и стафиди

Шаран, пълнен с ориз и стафиди

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шаран, пълнен с ориз и стафиди1 / 2
11/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Търсим най-вкусният шаран за Никулден. Всички предложения изпращайте още топли на адреса на редакцията"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр (около 1 кг)
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 20 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и се оставя малко да престои. Междувременно запържвате лука с ориза и към тях добавяте стафидите и виното. Овкусявате със сол и черен пипер.

Сместа се задушава за няколко минути и с нея се пълни шаранът. След това го премествате в тава и заливате с доматеното пюре, разбито с малко вода.

Рибата се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: