Фокача с морска сол

15/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно – 3 ½ ч.ч.
  • вода – 220 мл
  • мая – 25 г
  • сол – 2 ч.л.
  • зехтин – 5 с.л.
  • морска сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин.

Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се да втасва по-дълго време на не много топло място. След това тестото се премесва и се слага в предварително намазана с мазнина правоъгълна тава.

Изчаква се да втаса повторно и след това с пръст се правят симетрични вдлъбнатини. Намазва се с останалия зехтин и се поръсва с морска сол. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
24.06.2016 16:59
И мръвка като добавим, става неотразимо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв