Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с пресен лук и вино

Фокача с пресен лук и вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача с пресен лук и вино1 / 2
30/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 200 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • маслини - 150 г (нарязани)
  • зелен лук - 1 връзка
  • розмарин - 1 с.л. (накълцан)
  • морска сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, солта, водата, виното и зехтинът се смесват и разбъркват добре. Добавя се постепенно пресятото брашно и се замесва гладко тесто. Оставя се да втаса.

След това тестото се оформя на правоъгълник и се покрива с маслините, нарязания лук и морската сол. Навива се на руло и се слага в намазана с мазнина правоъгълна тава.

Сплесква се до дебелина 1 см и с пръст се правят симетрични вдлъбнатини. Фокачата се намазва със зехтин и се поръсва с розмарин. Пече се в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: