Земели с два вида сирене

29/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 976
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г
  • мая – 7 г
  • зехтин – 1 с.л.
  • вода – 300 мл
  • яйца – 1 бр. (само жълтък)
  • овче сирене – 100 г
  • сирене – 100 г краве
  • масло – 50 г
  • сол – ½ ч.л.
  • сусамови семена – 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Добавят се маята, солта и зехтинът. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто, което се покрива и се оставя да втасва.

Прехвърля се на поръсена с брашно повърхност и се премесва. Разделя се на 8 топки, които се разточват.

В средата се слага по едно парче от сирената и масло. Земелите се завиват по периферията към средата и се нареждат в намазана с мазнина тава със сгънатата част надолу.

Оставят се да втасат отново и след това се обръщат, намазват се с жълтъка и се поръсват със сусамовите семена. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар