Селска пърленка с шарена сол

01/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Ароматна и пухкава! Идеалното допълнение към всяка гозба!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 669
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно – 5 ч.ч.
  • сол – 1 с.л.
  • вода – 350 мл
  • мая – ½ кубче за хляб
  • захар – ½ ч.л.
  • зехтин – 5 с.л.
  • шарена сол – 1 чл.л
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със захарта в малко вода и се оставя да втаса. В пресятото брашно се оформя кладенче и се добавят солта и маята.

Останалата вода и зехтинът се доливат постепенно и се омесва еластично тесто. Слага се в намазана с мазнина купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло.

Разточва се на тънка, кръгла питка. В студена фурна се слага парче алуминиево фолио, намазано с мазнина и отгоре се поставя питката.

Намазва се със зехтин и се поръсва с шарена сол. Пече се на умерена фурна. Готовата пърленка се намазва с масло.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар