Пърленка на грил-тиган

22/02/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
"Пърленките са най-вкусната и ароматна алтернатива на хляба, но трябва да предупредим, че водят до пристрастяване!"
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 414
  • Преглеждания за месеца505
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват маята, оцетът, захарта, солта, олиото, яйцето и киселото мляко с разтворената в него сода. Прясното мляко се добавя постепенно, като се замесва меко тесто.

Слага се в намазана с мазнина купа и се оставя да се надигне двойно. Тестото се премесва и се разделя на топки. Разточват се на тънки питки, нареждат се в тава и се оставят да се надигнат.

Пърленките се пекат от двете страни в намазан с мазнина грил-тиган. Още топли се намазват с масло, натриват се с чесън и се поръсват шарена сол.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пипито
Пипито
04.09.2014 12:37
колко пърленки стават с 1 килограм брашно? Вероятно ще стигнат за цял ресторант.
13
0

Виж всички коментари или напиши такъв