Пърленка на грил-тиган

22/02/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Пърленките са най-вкусната и ароматна алтернатива на хляба, но трябва да предупредим, че водят до пристрастяване!"
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 497
  • Преглеждания за месеца580
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват маята, оцетът, захарта, солта, олиото, яйцето и киселото мляко с разтворената в него сода. Прясното мляко се добавя постепенно, като се замесва меко тесто.

Слага се в намазана с мазнина купа и се оставя да се надигне двойно. Тестото се премесва и се разделя на топки. Разточват се на тънки питки, нареждат се в тава и се оставят да се надигнат.

Пърленките се пекат от двете страни в намазан с мазнина грил-тиган. Още топли се намазват с масло, натриват се с чесън и се поръсват шарена сол.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Самира
Самира
05.10.2018 18:03
Много си падам по пърленките с чесън.
0
0
Пипито
Пипито
04.09.2014 12:37
колко пърленки стават с 1 килограм брашно? Вероятно ще стигнат за цял ресторант.
15
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!