Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Еленски пърленки

Еленски пърленки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Пърленки от еленския край, които са наистина страхотни! Опитайте ги"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 300 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива с водата, яйцето, захарта и солта. Брашното се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се за половин час.

След това се разделя на 8 топки, които се разточват. Намазват се с масло и се поръсват със сиренето. Корите се навиват на руло и след това на спирала с големината на сач.

Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една върху друга. Завиват се с голяма кърпа, за да се задушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: