Чеснови възелчета с ароматно олио

11/04/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 156
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • вода – 250 мл
  • сол – 1 ½ ч.л.
  • мая – 20 г
  • олио – 3 с.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • за ароматното олио
  • олио – 70 мл
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • чили сос – 1 ч.л.
  • магданоз – 1 с.л. (нарязан)
  • мащерка – 1 с.л.сол – 1 щипка
  • за намазване
  • яйца – 1 бр. (само жълтък)
  • вода – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в половин чаша вода и се оставя да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се сипват маята, олиото и солта. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Слага се в намазана с мазнина купа и се оставя да втаса.

Тестото се премесва и се разделя на 14 парчета. Оформят се топки, които се разточват. Намазват се обилно с ароматното олио, приготвено от пасирания чесън, мащерката, магданоза, чили соса и олиото.

Корите се навиват на руло, разтягат се и се връзват на възли. Подреждат се в намазана с мазнина тава, намазват се с жълтъка, разбит с вода покриват се и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Емилия
Емилия
14.04.2014 19:20
Направих ги днес и се получиха страхотно :)
0
0
саня
саня
13.04.2014 11:29
Страхотни са :)))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв