Пампушки с чеснов сос

29/01/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 033
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • мая –1 ½ пакетчета за хляб
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за чесновия сос
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята, солта, захарта и олиото. Млякото се смесва с водата и се добавя постепенно. Замесва се еластично тесто.

Слага се на топло в намазан с мазнина съд и се изчаква да се надигне. От тестото се късат парчета, правят се на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.

Оставят се да се надигнат и след това се намазват с разбито яйце. Пекат се на 220 градуса в предварително загрята фурна. Чесънът се пасира и се разбърква със солта, водата и олиото. С този сос се натриват пампушките преди сервиране.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар