Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пампушки с чеснов сос

Пампушки с чеснов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пампушки с чеснов сос1 / 2
29/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • мая - 1 ½ пакетчета за хляб
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за чесновия сос
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята, солта, захарта и олиото. Млякото се смесва с водата и се добавя постепенно. Замесва се еластично тесто.

Слага се на топло в намазан с мазнина съд и се изчаква да се надигне. От тестото се късат парчета, правят се на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.

Оставят се да се надигнат и след това се намазват с разбито яйце. Пекат се на 220 градуса в предварително загрята фурна. Чесънът се пасира и се разбърква със солта, водата и олиото. С този сос се натриват пампушките преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На брашно грамажа на водата и млякото са много.
21.11.2023 17:29