Питки с пресен чесън

24/03/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 610
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, 1 лъжица брашно и захарта се разтварят в ½ чаша топла вода. Оставя се да втаса. Чесънът се нарязва и пасира заедно с ½ чаша вода. Тази смес се добавя към маята, сипва се солта и 1 чаша брашно.

Разбърква се добре и се оставя да втаса. Постепенно се добавя и останалото брашно, докато се получи гладко лепкаво тесто. Разделя се на 10 парчета, които се оформят на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.

Оставят се да втасат пак. Питките се намазват със зехтин и се пекат в предварително загрята умерена фурна. Готовите питки се покриват с кърпа, за да се задушат.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Polinna
Polinna
24.03.2014 14:17
Звезди, можеш ли да ми кажеш долу-горе за колко време ги оставяш да втасат, че съм още начинаеща в тестените изделия и преценката ми не е от най-точните. :)
Извинявай ,ако ми е глупав въпроса, но предпочитам да се подсигуря.
Поздрави
0
0
Nick
Nick
24.03.2014 18:23
Ако се омеси от вечерта, слага се в хладилника, на сутринта е готово. Иначе на стайна, час и половина. И друго, след оформяне на топките може да не се чака второто втасване. Но печенето става в студена фурна. Докато достигне температурата за печене питката бухва отново ;-) И направи снимка, питката е с уникален аромат та чак се наслюнчвам :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!