Ръжени чеснови хлебчета

30/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 697
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и се оставя за малко. Двата вида брашно се пресяват заедно и в средата се оформя кладенче.

Сипва се солта и постепенно се добавя маята с водата, като се замесва еластично тесто. Оставя се на топло в намазан с мазнина съд и покрито с кърпа, докато втаса добре.

След това се премесва с чесъна на прах и се разделя на големи колкото ябълка парчета. Нареждат се в намазана с мазнина тава, като се оформят да са леко продълговати по желание

На питките се правят разрези и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна, като вътре се слага и съд с вода, за да овлажнява въздуха.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!