Чеснови хлебчета с маслини и пармезан

20/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 179
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • сол – 1 ч.л.
  • мая – 10 г (суха)
  • захар – ½ ч.л.
  • яйца – 1 бр.
  • масло – 100 г
  • прясно мляко – 200 мл
  • чесън – 3 - 4 скилидки
  • пармезан – 200 г
  • босилек – 1 ч.л.
  • маслини – 100 г (нарязани)
  • зехтин – 2 с.л.
  • За намазване
  • яйца – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта, яйцето, солта, разтопеното масло, млякото и малко брашно се смесват. Разбъркват се добре и постепенно се добавя останалото брашно. Омесва се гладко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.

След това се премесва, като му се добавя босилекът. Разделя се на парчета и се оформят топки, които се нареждат в намазана с мазнина тава и се оставят да втасват.

Питките се намазват с разбито яйце и се запичат в предварително загрята фурна. Щом хванат коричка, се изваждат и се намазват със смес, приготвена от маслините, пресования чесън и зехтина.

Връщат се и се пекат до готовност. Готовите питки се покриват с кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар