Чеснови хлебчета с маслини и пармезан

20/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта, яйцето, солта, разтопеното масло, млякото и малко брашно се смесват. Разбъркват се добре и постепенно се добавя останалото брашно. Омесва се гладко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.

След това се премесва, като му се добавя босилекът. Разделя се на парчета и се оформят топки, които се нареждат в намазана с мазнина тава и се оставят да втасват.

Питките се намазват с разбито яйце и се запичат в предварително загрята фурна. Щом хванат коричка, се изваждат и се намазват със смес, приготвена от маслините, пресования чесън и зехтина.

Връщат се и се пекат до готовност. Готовите питки се покриват с кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!