Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки с чесън и магданоз

Пърленки с чесън и магданоз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пърленки с чесън и магданоз1 / 2
02/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • мая - ½ кубче за хляб
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 10 стръка
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята със захарта се разтваря във водата и се оставя да втаса. Брашното се пресява, прави се кладенче и се сипват маята, киселото мляко със содата, яйцето, олиото и солта.

Замесва се гладко тесто, покрива се и се оставя да втаса. Тестото се разделя на топчета, разточват се и се оставят да втасат.

Запичат се до покафеняване в загрят и намазан с мазнина тиган или сач. Готовите пърленки се намазват със смес от разтопено масло, пасиран чесън и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
44
33
21
10
Дай твоята оценка: