Пълнени чушки по средиземноморски

29/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 036
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена и вряща вода около 15-20 мин. или докато омекнат. Изцеждат се и се режат на малки кубчета. Фурната се загрява до 220 градуса.

Намазва се тава за печене с растително масло. Реже се на ситно 1 домат и се смесва с картофите, целината и тиквичката.

Добавя се 6 с.л. от зехтина, чесъна, босилека, пармезана. Поръсва се със сол. Половинките на чушките се пълнят със зеленчуковата смес и се редят в тавата за печене. Реже се и другият домат на тънки кръгчета.

Слага се по едно кръгче домат и маслина във всяка половинка от чушка. Поръсва се с риган и останалият пармезан. Пече се около 30-35 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар