Флан от тиквички на фурна

29/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 430
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и зехтинът се разтопяват на слаб огън. Добавят се лукът, чесънът, магданозът и босилекът. Държи се огъня около 5 мин.

Добавят се тиквичките и се поръсва със сол и черен пипер, оставят се да покъкрят около 20 мин. и при необходимост се добавят 2-3 с.л. вода.

Фурната се загрява предварително. Намазва се с масло пръстеновидна форма. Разтопява се останалото масло в малка тенджерка и се добавя брашното.

Държи се се на огъня около 1 мин., като се бърка постоянно. Отстранява се от котлона и се излива половината от прясното мляко. Връща се на котлона и се оставя, докато сместа се сгъсти около 5-10 мин, като се бърка.

Добавя се постепенно прясното мляко, като се бърка. Овкусява се със солта, пипера и индийското орехче. Трябва да се получи сос Бешамел. Прибавят се сварените и намачкани зеленчуци и се бърка добре.

Добавят се яйцата, докато се смесят с другите продукти. Добавя се пармезанът и се изсипва сместа във формата за печене. Пече се около 1 час или докато сместа стегне. Фланът се прехвърля в подходяща чиния за сервиране.
подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар