Зеленчуков миск на фурна

30/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр., средно големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 500 г, обелени, на кубчета
  • тиквички - 500 г, на филийки
  • лук - 1 глава, червен, на кръгчета
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • магданоз - 2 с.л., на ситно
  • босилек - 2 с.л.
  • домати - 1 кг., узрели, на филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните патладжани се слагат в гевгир. Осоляват се и се оставят да се отцеждат 1 час. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Патладжаните, празът, картофите, тиквичките, лукът, зехтинът, магданозът и босилекът се режат и се смесват. Осоляват се и се поръсват с черния пипер. Подготвя се тава за печене, където се редят доматите, а върху доматите останалите зеленчуци.

Най-отгоре се слагат домати. В случай, че доматите започват за загарят, се покриват с алуминиево фолио и се пекат около 55-65 мин.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар