Френски хляб

30/01/2014
десислава
отдесислава Новак2
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 928
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти месим тестото, като предварително разтворим маята във водата.

Трябва да се меси поне 10 минути. Пръскаме го с олио. Овиваме го в безцветно фолио и го оставяме да втасва. Преди да го сложим да се пече, го поръсваме с брашно.

Пече се 180-200 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Не мисля, че това е добра рецепта за френски хляб, затова е така съм гласувала. Пиша го това, защото няколко пъти съм правила френски хляб, всяка една такава рецепта изисква повече усилие за направата му. Не е толкова елементарно, както е посочена рецептата да се направи "френски хляб." Тази рецепта си е за обикновен хляб, но не и "френски". Французите имат определено отношение към хляба, и влагат повечко труд за направата му. Има нещо много специфично във всяка една тяхна рецепта за направата на хляб и да има много хубав резултат. Изисква време и когато работя "френски хляб" ми отнема много часове, но и резултата е повече от добър.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв