Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кокосов ориз

Кокосов ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кокосов ориз1 / 2
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • кимион - зърна 1 ч.л.
  • синап - черни зърна 1 ч.л.
  • ориз - басмати 360 гр.
  • кокосово мляко - 140 мл.
  • вода - 360 мл.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • захар - 1 ч. л
  • кокосови стърготини - 60 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с капак се загрява зехтинът. Прибавят се семената от кимион и синап. Запържват се на среден огън за 2 - 3 минути. Прибавя се измитият ориз и се запържва още 2 минути, като се разбърква. Добавя се кокосовото мляко, разбъркано с водата, захарта и натрошено кубче бульон. След като ястието кипне се похлупва с капак, а огънят се намалява до минимум. Готви се 20 минути, без да се вдига капакът. Оттегля се от огъня и оризът се оставя още за 5 минути, без да се отваря капака.

В това време се запържват леко на сух тиган кокосовите стърготини, които се добавят към ориза и се разбърква внимателно. Захлупва се плътно и се оставя още 5 - 10 минути преди сервиране

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: