Пай с руска салата

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пай с руска салата1 / 2
09/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 2 ч.ч., (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • жълтъци - 2 бр.
  • Плънка
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 180 г, малки
  • грах - 180 г
  • зелен фасул - 180 г
  • майонеза - 2 ч.ч. (500 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи.

Добавят се вода и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час.

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Приготвя се форма за печене на пай (23 см). Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм върху набрашнена повърхност.

Тестото се разстила в тавата, като се изрежат стърчащите краища. Дупчи се с вилица. Покрива се с алуминиево фолио, като се притиска кората. Пече се 20 ми. Зеленчуците се варят в подсолена и вряща вода, докато станат хрупкави.

Морковите и картофите се режат на кубчета, а зеленият фасул - на едри парчета. Заделят се малко зеленчуци за украса. Смесват се с майонезата и се разстилат по изпечения пай. Украсява се със заделените зелен фасул и морковчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: