Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Домати»Пълнени домати с раци и майонеза

Пълнени домати с раци и майонеза

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Пълнени домати с раци и майонеза1 / 2
31/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • раци - 185 г
  • домати - 8 бр., малки
  • чушки - 1 бр. червена
  • целина - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • аншоа - 4 филета (консерва)
  • маслини - 12 бр.
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • ЗА СОСА
  • яйца - 1 жълтък
  • олио - 10 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 2 с.л., прясна
  • къри - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете жълтъка в купичка, като го подправите с черен пипер и сол. Прибавете олиото на тънка струя и разбъркайте добре с дървена лъжица. Към получената майонеза добавете лимонов сок и разбъркайте отново.

Измитите и отцедени домати разрежете на 2/3 от височината, като не изхвърляте шапчиците. Отделете семките и издълбайте вътрешността с лъжичка.

Нарежете отстранената сърцевина на дребно. Осолете доматите и ги оставете да се отцедят.

Измийте целината, отделете листата, а стеблата нарежете на дребно. Чушката опечете, обелете, почистете от семето и нарежете на малки части.

В голяма купа изсипете половината от майонезата, сметаната, раците, наситнените домати, чушката и целината.

Подправете с черен пипер, сол и къри, като разбъркате внимателно всички съставки. Напълнете доматите с получената смес и ги поставете в подходяща чиния.

Украсете доматите с нарязан лук, листа от целина, магданоз и аншоата, нарязана на дребно. Прибавете и останалата майонеза, като я оформите красиво около доматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: