Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бри със зеленчуци на фурна

Бри със зеленчуци на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Бри със зеленчуци на фурна1 / 2
09/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, шалот
  • зехтин - 4 с.л.
  • тиквички - 90 г, на кубчета
  • моркови - 90 г, на кубчета
  • аспержи - 90 г, връхчета, нарязани
  • бакла - 90 г, прясна
  • сол - на вкус
  • хляб - 10 филии, без набухватели
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л., обикновено
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • сметана - 6 с.л., пълномаслена
  • яйца - 2 бр., разбити
  • сирене - 150 г, Бри на филийки
  • пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Лукът се запържва, докато омекне. Добавят се тиквичките, морковите, аспержите, баклата за около 5 мин. и се осолява.

Две форми за печене се мажат със сол, където се слагат филиите, поръсени с червен пипер и се запичат, докато станат светлокафяви, след което се заделят на една страна. Брашното и млякото се смесват.

Сметаната и яйцата се загряват на силна температура, като се бърка непрекъснато. Добавя се млечната смес, докато сместа започне да се сгъстява.

Тавата се печене се покрива първо с препечените филии, след това със сиренето, а върху него се редят зеленчуците. Залива се със соса и пармезана. Пече се около 20-25 мин., докато зеленчуците омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: