Вегетариански щрудел

09/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо803
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците, меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.

Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час.

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Тава се покрива с восъчна хартия. Чесънът и боровите ядки се запържват в 3 с.л. зехтин. Добавят се тиквичките, като се държат на огъня около 5 мин. Осолява се.

Смесват се двата вида сирене, яйцето, жълтъкът, босилекът и солта. Тестото се разточва на правоъгълник и се разстила сместа от сирене. Оставят се непокрити 2 см. от краищата около ръбовете.

Най-отгоре се редят тиквичките. Тестото се завива на руло, като се прегънат ръбовете. Прехвърля се във тавата, като се оформя на пръстен. С четчица се размазва останалия зехтин. Пече се около 30-35 мин.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар