Гаспачо с кисело мляко

06/06/2014
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 765
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • лук - 1 глава, кромид
  • домати - 1 ч.ч.(250 г)
  • краставици - 1 бр., на ситно
  • чушки - 1 бр., зелена, почистена от семенната част
  • чушки - 1 бр., червена, почистена от семенната част
  • доматен сок - 2 ч.ч. (500 мл)
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
  • лук - 2 стръка, зелен
  • хляб - 60 г, на кубчета
  • зехтин - 1 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът, лукът, половината от зеленчуците и доматеният сок се пасират. Добавя се останалият доматен сок, оцетът и се разбърква. Прибавя се солта и пиперът.

Добавят се магданозът и зеленият лук. Оставя се в хладилника около 1 час. Хлябът се запържва в зехтина.

Добавят се останалите зеленчуци и се разбърква добре. Средата се украсява се с киселото мляко и хлебните кубчета.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
13.05.2016 10:20
Това едно едно от нещата които не са по моя вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв