Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Люта чеснова питка с пармезан

Люта чеснова питка с пармезан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Люта чеснова питка с пармезан1 / 2
14/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 10 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • за намазване
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • риган - 1 с.л.
  • чили - ½ ч.л. на прах
  • олио - 1 с.л.
  • пармезан - 1 с.л. (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта, солта и 1 с.л. брашно се разтварят във водата и се оставя да втасва. В пресятото брашно се оформя кладенче и в него се сипва маята и чесънът, който е препечен на сух тиган, начукан и смесен със зехтина.

Замесва се гладко тесто и се оставя да втаса. След това се премесва на набрашнена повърхност и се прехвърля в намазана с мазнина тава.

Покрива се и се оставя отново да втасва. Намазва се със смес от скилидките чесън, счукани със солта, риган, пармезана, чилито и олиото. Питката се пече в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: