Чийзкейк със сладко от боровинки и сок от горски плодове

15/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор3141037
"Ето как може да покажете на някого, че ви е липсвал и го обичате Защото сладкишите не лъжат "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 314
  • Преглеждания за месеца278
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити – 2 опаковки
  • масло – 1 пакетче
  • орехи– 1/2 ч.ч.
  • лешници – 1/2 ч.ч.
  • маскарпоне - 250 г
  • сирене – 150 г рикота
  • крема сирене – 1 пакетче
  • сметана – 250 мл сладкарска
  • пудра захар – 100 г
  • ванилия – 1 пакетче
  • желатин – 2 пакетчета
  • боровинки – 200 г сладко
  • сок – 100 мл (от горски плодове)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите заедно с лешниците и орехите. Разбъркваме ги със затопленото краве масло. Разпределяме сместа равномерно в подходяща форма и печем десетина минути на 180 градуса.

Изваждаме да се охлади. Слагаме желатина във вода, докато набъбне. След това го разтапяме на водна баня и го оставяме да се охлади.

Разбиваме сладкарската сметана. В друг съд разбъркваме трите вида сирене заедно със захарта и ванилията. Полученото смесваме добре със сметаната и желатина.

Разстиламе готовия крем върху стегнатия блат и поставяме на хладно. През това време накисваме желатина в сок от горски плодове и го разтапяме на водна баня.

Смесваме желатина със сладко от боровинки и разстиламе върху чийзкейка. Връщаме отново на хладно, докато се стегне и заливката.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар