Фламбирана пъстърва с бадеми

02/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор3141037
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба – 1 кг пъстърва
  • олио – 1 к.ч.
  • брашно – 1 к.ч.
  • масло – 2 с.л.
  • бадеми – 1 к.ч. (обелени и нарязани)
  • сол
  • черен пипер
  • лимони – 1 бр.
  • коняк – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете почистената риба с лимоновия сок, посолете я и я оставете за 1 час. Оваляйте я в брашното и я запържете до златисто.

Сервирайте в подходяща чиния, като поръсите с нарязаните бадеми, запържени в масло и черен пипер.

Преди поднасяне залейте ястието с коняк и фламбирайте.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар