Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Пълнозърнести крекери със сусам, ленено и тиквено семе

Пълнозърнести крекери със сусам, ленено и тиквено семе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пълнозърнести крекери със сусам, ленено и тиквено семе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Хапвайте на воля - хем са вкусни, хем са здравословни"

Необходими Продукти

  • ленено семе - 130 г
  • тиквено семе - 130 г
  • слънчогледово семе - 4 - 5 с.л.
  • сусам - 130 г светъл
  • сусам - 40 г черен
  • маково семе - 3 - 4 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 300 - 310 г пшенично
  • зехтин - 40 мл
  • сол - 2 ч.л. равни
  • вода - 350 - 360 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лененото семе се смила в блендер или мелачка за кафе заедно с половината от тиквеното семе.

В купа се сипват брашното, смлените ядки и всички останали продукти. Омесва се хубаво до хомогенност. При нужда се добавя вода или брашно, за да се получи компактно средно меко тесто.

Тестото се поставя върху лист хартия за печене и се покрива с още един лист. Отгоре се минава със точилка, разстилайки на много тънък, равномерен пласт.

Горният лист хартия се премахва и с помощта на резачка за пица се правят прорези, без да се срязва до дъно, маркирайки квадратчета.

Поставя се в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Хубаво е да се препекат добре, защото така са най-хрупкави и вкусни, но и трябва да се внимава да не прегорят, тъй като са тънички.

Готовите крекери се оставят да се охладят и се начупват по местата където са маркирани/срязани. Много вкусни, здравословни и подходящи за хрупване по всяко време на деня.

Забележка: Ако желаете, може да не добавяте бакпулвера. Той присъства в продуктите за рецептата, но съм пробвала с него и без него, а резултатът е един и същ.

Пълнозърнестите крекери със сусам, ленено и тиквено семе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: