Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Рибен кебап по гръцки

Рибен кебап по гръцки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Рибен кебап по гръцки1 / 2
02/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 800 г почистено филе
  • зехтин - 5 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 3 лъжици
  • оцет
  • маслини - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете рибата с оцет и сол. Сложете я в 1, 5 л кипяща вода, предварително подсолена с 1 ч.л. сол. Оставете да се вари 10 минути.

Накълцайте лука, морковите и доматите на дребно и ги задушете в мазнина, докато влагата се изпари. Посолете и наръсете с брашно.

Добавете прецедената отвара и половината вино. След като полученият сос кипне, пуснете в него рибата, подправките, маслините и лимона.

След 5 минути прибавете останала част от виното и оставете на огъня за още 10 минути. Гарнирайте със сварен ориз, поръсен с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дими
дими
според рецептата рибата ври общо 25 мин.На рибата не и трябва повече от 10 мин.варене.И защо гръцка?
20.06.2015 18:51