Препечени филийки с леща и спанак

27/06/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • леща - 2 ч.ч.
  • бульон - 2 2/3 ч.ч., зеленуков
  • лук - 1 глава, едро нарязана
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 4 бр., на едро
  • спанак - 500 г
  • оцет - 2 с.л., балсамов
  • хляб - 8 филийки, препечен, без коричките
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага да ври със зеленчуковия бульон около 30 мин. След като се изцеди, се остави встрани. Лукът се запържва, осолява и държи на огъня около 5 мин.

Добавят се доматите и сварената леща. След около 3 мин. се прибавя спанакът и се държи на огъня около 4 мин. или докато спанакът омекне. Зехтинът се смесва с балсамовия оцет, сол и черен пипер.

Всяка филийка се натрива с чесън и се разстила от получената смес. Поръсва се със зехтина и балсамовия оцет.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар