Зелеви сaрми с кайма от риба

04/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 600 г смляна
  • ориз - 6 с.л.
  • кисело зеле - 12 листа
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 6 с.л. растително масло
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата от риба с малко сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете да отлежи 1 час.

Задушете накълцания лук и ориза в мазнина. Отдръпнете след няколко минути. Добавете суровата кайма и размесете.

Напълнете зелевите листа със сместа и ги завийте. Полейте сърмите с 1 ч.ч. вода и ги поставете на огъня за 30 - 40 минути.

Поднесете сармите с доматен сос или с бял сос по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар