Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Скумрия с мащерка и домати

Скумрия с мащерка и домати

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Скумрия с мащерка и домати1 / 2
14/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Скумрия, приготвена по вкусен, практичен и здравословен начин"

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. скумрия (почистена)
  • целина - 1 стрък
  • домати - 4 бр.
  • дафинов лист
  • мащерка - 1 клонче
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете целината на 2 части. Половината разстелете по дъното на тенджера. Филетирайте рибата и я осолете.

Сложете филетата върху целината. Наръсете с виното, добавете дафинов лист и мащерка. Оставете да ври десетина минути.

След това извадете рибата, а бульона дръжте на огъня, докато половината от течността изври. Прецедете бульона от подправките, добавете олио и залейте с него рибата.

Оставете ястието на хладно за 2 часа. Сервирайте рибата с нарязани и обелени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: