Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Хлебна салата с рукола

Хлебна салата с рукола

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Хлебна салата с рукола1 / 2
27/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 400 г
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 4 бр., на едро
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр., на сок
  • зехтин - 5 с.л.
  • босилек - 1 връзка, накъсан
  • лук - 1 глава, червен
  • краставици - 1 бр., обелена
  • целина - зелена, на едро
  • маслини - 30 бр., без костилки
  • рукола - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът трябва да е на тънки филийки и препечен. Натрива се с чесъна. Щом изстине, филийките се режат на кубчета.

Доматите се слагат в гевгир и се поръсват със солта за 15 мин. Лимоновият сок, босилекът, солта и пиперът се смесват.

Всички съставки се слагат в подходящ съд, заливат се със зехтиновия сос и се разбърква добре.

Преди сервиране е добре да престои 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: