Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от моркови с маскарпоне и пармезан

Пюре от моркови с маскарпоне и пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пюре от моркови с маскарпоне и пармезан1 / 2
05/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • магданоз - 1 стрък, нарязан
  • мащерка - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки, цяла необелена и една, нарязана на ситно
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 зрънца
  • зеленчуков бульон - 6 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • пармезан - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 150 градуса. Морковите се варят в подсолена и вряща вода заедно с магданоза, черния пипер, мащерката, дафиновите листа, зърната от черен пипер както и скилидката чесън.

Бульонът се изцежда, а подправките се изхвърлят. Морковите се пасират с другата скилидка чесън и част от бульона до получаването на кремообразна смес.

Прехвърля се в тенджера, като се добавя зехтин и зеленчуков бульон. Добавят се двата вида сирене. Овкусява се със солта и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: