Супа с гъби и шери

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Супа с гъби и шери1 / 2
05/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Сос Бешамел
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л., обикновено
  • прясно мляко - 3 ч.ч. (750 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - ½ ч.л., прясно, настъргано (по желание)
  • масло - 4 с.л.
  • за супата
  • гъби - 250 г, нарязани
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л.
  • шери - 1 ч.ч. (250 мл), сухо
  • бульон - 1 1/3 ч.ч., зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, добавят се гъбите и се държат на огъня около 10 мин.

Прибавя се за 3 мин. чесънът половината от магданоза и шерито, овкусява се със солта и черния пипер.

Заделят се половината от гъбите в чиния. Добавя се соса бешамел и половината от зеленчуковия бульон.

Прибавя се още бульон, ако сосът започне да става прекалено гъст. Декорира се с останалия магданоз и заделените гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: