Мерлуза с млечен сос

05/07/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор3141037
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо789
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба – 2 кг мерлуза
  • масло – 50 г
  • яйца – 4 бр.
  • горчица – 1 с.л.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата, измиваме я и я нарязваме на колелца. Мариноваме я с лимонов сок, черен пипер и сол.

Оставяме половин час на хладно, докато поеме маринатата. След това я нареждаме в глинен съд, предварително намазан със затопленото масло.

Печем на умерена фурна, докато рибата придобие златисто-розов цвят. Разбиваме яйцата с черен пипер, горчица и кисело мляко. С тази смес заливаме ястието и печем, докато сосът се сгъсти.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар