Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Задушени калмари с лук

Задушени калмари с лук

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Задушени калмари с лук1 / 2
06/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калмари - 600 г почистени и сварени
  • лук - 2 глави
  • олио - 5 с.л. растително масло
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • копър - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите и ги запържете в масло за 4 – 5 минути.

Прибавете накълцания лук и също го запържете до златисто. Налейте 1 ч.ч. вода и сложете подправките.

Оставете ястието да къкри още 25 минути на тих огън. Сервирайте с нарязан лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: